İstanbul’un tarihi güzelliklerinin en başında gelen ve en güzel tarihi miraslardan birisi olan Rumeli hisarı hakkında detaylı bilgi, merak edilenler ve çeşitli görselleri bulabilirsiniz.
Rumeli hisarı Fatih sultan Mehmet’in savaş tecrübelerinin en önemli örneklerinden birisidir. Rumeli hisarının Fatih sultan Mehmet İstanbul’u Fethinden önce Anadolu Hisarına karşı olarak boğazın en dar noktasında boğaza kolayca müdahale edebilmek için yaptırmıştır. Rumeli hisarı İstanbul Sarıyer ilçesinde boğaz içinde bulunmaktadır burası boğazın en dar noktasıdır yine boğaza hükmedebilmek için bunun yarısına boğazın kuzeyinden gelebilecek saldırılara engellemek için yaptırılmıştır. Rumeli hisarı 30 dönümlük bir alanı kapsamaktadır. Osmanlının en kısa sürede inşa edilen güvenlik amaçlı kalesidir. İstanbul Boğazın en dar yerinde yapılmıştır 600 metre tarla genişliğe sahiptir. Rumeli hisarı 90 gün gibi kısa bir sürede devasa bir yapı olarak inşa edilmiştir. Rumeli hisarında cumhuriyetin ilanından sonra uzun bir süredir Rumeli hisarı konserleri verilmektedir. Rumeli hisarında yapı olarak incelediğimizde Osmanlı kale mimarisini burada göre biliriz fakat çok kısa bir sürede yapılmasına rağmen hiçbir eksiklik olmaması insanları hayrete düşürmektedir. Rumeli hisarı günümüze kadar hiçbir hasar almadan ulaşmıştır ve önümüzdeki yüzyıla burada hiçbir hasar almadan veya onlar olmadan ulaşabileceği uzmanlar tarafından düşünülmektedir.İstanbul da tarihi bir gezi yapmak isteyenler için görülmesi gerekenlerin sıralama olarak ilk üçe girebilecek yerlerden birisidir Rumeli hisarı. Hem tarihin o güzelliklerini görebileceğiniz hem de o zamanın inşa yapısı hakkında bilgi toplaya bileceğiniz bir yerdir. Acele olarak yapılmasına rağmen nasıl yüzlerce yıl ayakta kaldığı halen en merak edilen konulardan birisidir. Evet değerli İstanbul severler lafı çok uzatmadan sizlere Rumeli hisarı hakkında ulaşım, ziyaret saatleri ve diğer önemli bilgileri aktarayım.
Rumeli Hisarına Nasıl Gidilir?
İstanbul’un en güzel tarihi dokularından olan Rumeli hisarına en kolay ulaşım şekillerini aşağıda sizler için sıraladım.
Toplu taşıma araçları ile ulaşım şekilleri: Avrupa yakasından gelecek olanlar için, Beylikdüzü, Avcılar taraflarından gelecekseniz ilk olarak herhangi bir Metrobüsistasyonundan metrobüse binerek Zincirlikuyu’ya geliniz. Daha sonra Beşiktaş çıkışından çıkarak duraktan geçen herhangi bir otobüse binerek Beşiktaş Meydan durağında indikten sonra Ortaköy yönüne giden Bahçeşehir Üniversitesi durağından 22, 22RE, 25E, 40, 40T, 42T hat numaralı numaralı otobüslere binip Rumeli Hisarı durağında inerek kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.
Bağcılar, Güngören taraflarından gelecek olanların ilk olarak Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla Kabataş’a gelip Kabataş’tan kalkan 22,22RE, 25E hat numaralı otobüslerden birine binip Rumeli Hisarı durağında inerek kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.
Bayrampaşa taraflarından gelecek olanların Havalimanı metrosuyla Merter istasyonuna gelerek Metrobüse aktarma yapınız.Daha sonra Metrobüs ile Zincirlikuyu’ya gidiniz. Daha sonra Beşiktaş çıkışından çıkarak otobüse binin ve Beşiktaş Meydan durağında inin Ortaköy yönüne giden Bahçeşehir Üniversitesi durağından 22, 22RE, 25E, 40, 40T, 42T hat numaralı otobüslerden birine binerek Rumel Hisarı durağından inin.
Ayrıca bunlara ek olarak Taksim’den 40, 40T, 42T hat numaralı otobüslerden birine binerek Rumeli Hisarı’na gidebilirsiniz.
Anadolu yakasından gelecek olanlar için, Kadıköy tarafından gelecek olanların Rıhtım’dan Beşiktaş’a giden vapurua binmesi gerekmektedir. Daha sonra Beşiktaş’tan Ortaköy’e doğru giden, 22RE, 25E, 40, 40T, 42T hat numaralı otobüslerden herhangi birine binerek Rumeli Hisarı durağında inip kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.
Üsküdar tarafından gelecek olanların ise Beşiktaş’a vapur ile geldikten sonra Ortaköy yönüne giden Bahçeşehir Üniversitesi durağından 22, 22RE,25E, 40, 40T, 42T hat numaralı otobüslerden herhangi birine binerek Rumeli Hisarı durağından inip kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.
Diğer bütün ilçelerden gelecek olanlar için ilk olarak Kadıköy’e gelerek oradan Beşiktaş vapuruna binerek daha sonra Ortaköy yönüne doğru giden 22RE, 25E, 40, 40T, 42T hat numaralı otobüslerden birine binerek Rumeli hisarı durağından inip kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.
Özel araç ile ulaşım şekilleri: Özel aracı ile gelecek olanların çevreyolu veya d-100 den giderken Beşiktaş Bebek yönüne doğru gidiniz daha sonra Boğaç içi üniversitesine doğru gidiniz. Rumeli hisarı tabelalarını takip ederek ulaşım sağlayabilirsiniz. Yada aşağıda eklemiş olduğum harita üzerinden de direk olarak yol tarifi isteyebilirsiniz.
Rumeli Hisarı Giriş Ücreti, Ziyaret Saatleri, Kahvaltı Yerleri ve Kahvaltı Fiyatları
Rumeli Hisarına giriş ücreti: 10 TL dır. Müze kart uygulaması geçerlidir. Rumeli hisarı ziyaret saatleri ise: Nisan-Ekim Ayında Yaz Açılış Saati: 09:00, Nisan-Ekim Ayında Yaz Kapanış Saati: 19:00. Kasım-Mart Ayında Kış Açılış Saati: 09:00 Kasım-Mart Ayında Kış Kapanış Saati: 17:00. Tatil Günü Çarşamba dır. Rumeli hisarı yakınında hisarüstün de bir çok kahvaltı yapabileceğiniz mekan bulunmaktadır. Kahvaltı fiyatları ise: 40 TL ile 60 TL kişi başı olarak değişiklik göstermektedir.
Evet değerli İstanbul severler İstanbul’un en güzel tarihi mekanlarından olan Rumeli hisarı hakkında sizlere anlatacaklarım bu kadardı. İstanbul diğer gezilecek yerler için bizi takip etmeye devam ediniz. aşağıda Rumeli hisarı ile ilgili çeşitli görselleri bulabilirsiniz. Ayrıca soru ve görüşlerinizi de yorumlar kısmından bizlere ulaştırabilirsiniz. Herkese iyi eğlenceler dilerim.
Rumeli Hisarı Resimleri
Rumeli Hisarı Videosu
Sünnet fotoğrafları çektirmek istedik ailece izin vermediler.Ben böyle bi saçmalık görmedim duymadım.Çocuğun üstünde sünnet kıyafetleri vardı böyle giremez dediler.gitmeden önce telefonda bilgi aldık resim çekmek serbest dediler.gidince içeri sokmadilar.sünnet fotograflarinda ne giyecekti çocuk spor kiyafetmi.Her yere şikayet edeceğim.Suriyeli muamelesi yaptılar resmen.???